Onderhoud & Reparatie

Onderhoudsbeurt

Het periodieke onderhoud aan uw MG of Rover zal de levensduur aanzienlijk verlengen. Wij onderhouden al jaren vele MG & Rovers en weten exact wat uw MG of Rover nodig heeft.

Koppakking vervangen

Een van de wel bekende zwakke punten van de K-series motor is de koppakking. Eenmaal vervangen door het juiste exemplaar is het een geweldige motor. Wij weten wat uw MG of Rover nodig heeft.

Distributieriem vervangen

Bijna alle motoren van MG en Rover beschikken over een distributieriem die binnen een bepaald interval vervangen dient te worden om te voorkomen dat er motor schade optreed. Lees meer over uw interval.

Sleutels inleren

Wij beschikken over de originele apparatuur om sleutels opnieuw te programmeren. Een defecte sleutel kan er in veel gevallen voor zorgen dat de auto niet meer start.

Storingsdiagnose (T4 uitlezen)

Met de originele MG Rover T4 uitlees computer zijn wij in staat om storingen van uw MG of Rover uit te lezen. Vaak geeft de storingscode een goede indicatie van het probleem dat zich voordoet.

Veerbollen oppompen

Elke MG F bezitter zal het herkennen, de auto zakt langzaam door zijn “veren”. Wij beschikken over de juiste vloeistof en apparatuur om de veerbollen weer op juist niveau te brengen.

Uitlaatsystemen

Als officieel Xpart dealer kunnen wij een groot deel van alle originele onderdelen leveren. Zo ook de originele uitlaatsystemen.

Airbag storing

Een veel voorkomend storingslampje, met name bij de Rover 75 en MG ZT is het airbag lampje. In veel gevallen kunnen wij dit eenvoudig voor u oplossen.

Koppeling vervangen

Het vervangen van de koppeling kan een specialistisch werk zijn. Met name de koppeling van de Rover 75 en MG ZT vraagt om kennis en de juiste vervangende onderdelen.